Yabani Kiraz Ormanları Genişliyor...

Kirazın anavatanı Giresun’da, Orman Bölge Müdürlüğü, yabani kiraz dikim faaliyetlerine yeni boyut kazandırmaya hazırlanıyor. Kiraz dikimi ile ilgili 2009-2013 yıllarını kapsayan eylem planı hazırlandı. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükriye Bilginer ve ekibinin yürüttüğü, Doğu ve Orta Karadeniz Bölgesi’nde doğal tabiatta var olup çeşitli nedenlerle erozyona uğradığından kaybolan yabani kirazın gen kaynaklarını korumaya yönelik proje ile üretilen aşılı anaçlar, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Dereli Orman İşletme Müdürlüğü Kümbet Bölge Şefliği sınırları içerisindeki 76 no’lu bölmede 1.350 m. rakıma dikilerek korumaya alınacak.



Çalışmalarda gelinen noktayı değerlendiren Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, “Eylem Planımızı en kısa sürede daha geniş çaplı, daha bilimsel ve daha teknik bir projeye dönüştürerek yola devam etmek düşüncesindeyiz” dedi.



Eylem planı ile oluşturulmak istenen yabani kiraz ormanları, genetik yapısı güçlü klonların da katılımı ile çok daha kaliteli ve değerli hale gelmekle birlikte, Üniversitenin bilimsel çalışmaları da Giresun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından desteklenmiş olacak.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 818  )
[ Ekleyen  (Giresun Valiliği) | 26.02.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !