İsmailbeyli'de En Genç Başkan ve Yönetim Kurulu...

Giresun ili Görele ilçesi İsmailbeyli Köyü Derneği bir süredir ara verdiği çalışmalarına taze kanları ile devam edecek. 11 Nisan 2009 tarihinde Ümraniye’deki dernek merkezinde saat 13.00’da Genel Kurula giden İsmailbeyli Köyü, temsilcilerini gençler olarak seçme kararı aldı ve derneği gençlere emanet etti. Uzun zamandır dernek bünyesinde ve ayrı olarak sosyal aktivitelere imza atan , köylünün kaynaşması için büyük görev üstlenen gençler görev dağılımını gerçekleştirdi.

Buna göre pek çok kişinin de yakın olarak tanıdığı ve ismini duyduğu 1984 doğumlu Oğuzhan KILIÇARSLAN, İsmailbeyli Köyü Dernek Başkanlığına seçilmesinin yanında, Başkan Yardımcılığına Güven KILIÇARSLAN , Genel Sekreterliğe Cemil Cirit ve Muhassipliğe Kemal KILIÇARSLAN’ın seçilmesiyle belki de Türkiye’nin en genç dernek yönetim kurulu oluşturuldu.

Eski yönetim kurulu görevi devrederken kısa konuşmalar gerçekleştirdi. Eski başkan Köksal Eşkin, uzun süredir devam ettikleri görevi artık bırakmanın zamanı geldiğini ve bundan sonra bu görevlere gençlerin gelmesi gerektiğini belirterek kendilerine şimdiye kadar destek veren tüm köylülerine teşekkürlerini sundu. Eşkin ayrıca gençlerinde her zaman yanlarında olduklarını, yapacakları tüm işlerde destek olacakları sözünü de vererek köylülerden de bu desteği göstermeleri hususunda ricada bulundu. Başkan Eşkin konuşmasının devamında bundan sonra daha yüksek mevkilere bu gençlerin gelmesi gerektiğini ve onları daha fazla yetiştirerek daha yukarılara taşımak gerekliliğini ifade ederken , daha önce de her türlü aktivite ile başarılarını ispatlayan bu gençlerin daha da güzel işler başaracağına inandığını ifade etti.

Ardından söz alan eski Genel Sekreter Atilla Cirit her zaman gençlerin destekçileri olacaklarını belirterek bundan sonra daha aktif olarak görev yapılacağına inandığını belirtti. Cirit konuşmasının devamında, yeni seçilen muhtar ile beraber Derneğinde koordineli olarak çalışması gerekliliğini belirterek bu şekilde köye daha fazla hizmet gidebileceğini ve köylülerinde bu hizmetin yapılmasına seyirci kalmayacaklarını, iş yapanları destekleyeceklerini belirtti.

Eski Başkan Yardımcısı Okan Kılıçarslan’da artık kan değişikliği zamanının geldiğini belirterek cesaret gösteren gençleri tebrik ettiklerini ve her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Kılıçarslan konuşmasının devamında , bayrağı buraya kadar iyi yada kötü olarak getirdiklerini ama her zaman daha iyisi için gayret ettiklerini belirterek şu andan itibaren bayrağı teslim alan gençlerin bu bayrağı daha yukarılara taşıyacaklarına inandıklarını ifade etti.

Toplantıya katılan köylülerde gençlere tam destek verirken , bundan sonra köylülerin gençlere dolayısı ile derneklerine daha fazla sahip çıkacaklarına inandıklarını belirttiler.

Daha önce Gençlik Kollarından yaptıkları icraatler ile tanınan genç kadro dan, Gençlik Kollarının kurulmasında öncülük eden Temel ÖNER ve Oğuzhan KILIÇARSLAN sonrasında Başkanlık görevini başarıyla devralıp yürüten Sabri KILIÇARSLAN köyde tanınan isimler. Ayrıca yönetim kurulundaki diğer dağılım içinde görev alan Güven KILIÇARSLAN, Cemil CİRİT, Kemal KILIÇARSLAN ve Muharrem UZUNÖNER önceki yönetim kurulundaki görevli kişilerin çocukları.

Gençlik Kolları döneminde gençlerin icraatleri arasında, Sabah Kahvaltıları ile Kaynaşma toplantıları, Akşam Yemekli eğlence ile Kaynaşma toplantıları, Şehir dışı gezi turları, Huzurevindeki anneleri hediye ikramlarıyla ziyaret , ayakkabısı olmayan sokak çocuklarına ayakkabı toplanması , temiz köy için İstanbul’dan çöp konteynarı alınıp gönderilmesi, İsmailbeyli Köyü internet sitesi, İsmailbeyli Köyü Tanıtım Belgeselleri, İsmailbeyli Köyü takvim ve afişleri, Bayanları kaynaştırıcı Bayanlar Günü toplantıları, Halı saha maçları ile gençleri kaynaştırma gibi etkinlikler bulunuyor.

Dernek Başkanlığına gelen gazetecilik, internet, bilgisayar ve yazarlık konularında tanınan Oğuzhan KILIÇARSLAN’da yaptığı kısa konuşmada, bundan sonra değerli köylülerin ve eski yönetiminde desteğiyle beraber çok daha iyi işler başaracaklarına inandıklarını , bu işe inandıkları için bu göreve geldiklerini belirtti. Kılıçarslan ayrıca , “bu güne kadar yaptığımız icraatler rütbemiz olsun, olmasın hep ortadadır; bundan sonraki gayretlerimizde İsmailbeyli Köyü Derneği’nin bütünleştiren bir çatı olması ve bu çatı altında toplanan , kaynaşan , birbirini daha fazla tanıyıp birbirine daha fazla sahip çıkan ve köyünü daha çok kalkındırmak için uğraşan köylülerimiz için olacaktır.” dedi.

Yeni Yönetim Kuruluna seçilen Köy gençleri de, yaptıkları kısa konuşmada şunları belirtti; “Bize güvenip , bizleri seçen tüm köylü ve eski yönetim kurulundaki ağabeylerimize teşekkür ediyoruz. Tüm çabamız köyümüzü daha yukarılara taşımak için olacak Bunun için de her türlü girişimi yapacağız. Bundan sonra köylülerimizden en büyük beklentimiz evlatları olan bizlere daha fazla destek çıkarak köyümüzün Kalkınması ve Dayanışması için ortaklaşa el ele vererek daha çok çalışmamıza imkan sağlamalarıdır. Umuyoruz ki tüm köylülerimiz bizlerin bu enerjisine enerji katacak ve bizleri daha fazla çalışmaya teşvik edeceklerdir. Her türlü fikir ve öneriye açık olduğumuzu belirtir , katılacak yeni arkadaşları da aramızda görmekten onur duyacağımızı bilmenizi isteriz.”

Genç Yönetim Kurulu ilk icraatleri olarak bir kahvaltı eşliğinde tanışma ve güvenoyu toplantısı düzenleneceğini belirttiler. Sonrasında durgunlaşan Gençlik Kolları ve Bayan Kollarını tekrar aktif hale getirerek hem eski arkadaşların hem de katılacak yeni arkadaşların destekleriyle köyün gerçekten “Dayanışma ve Kalkındırma” Derneğinin adını taşıyarak daha çok bir ve beraber olması için çalışacaklarını belirttiler.

Yeni Seçilen Yönetim Kurulu listesi şu şekilde oluştu;

YÖNETİM KURULU (ASİL)
1-Oğuzhan KILIÇARSLAN (Başkan)
2-Güven KILIÇARSLAN (Başkan Yrd.)
3-Cemil CİRİT (Genel Sekreter)
4-Kemal KILIÇARSLAN (Muhasip)
5-Muharrem UZUNÖNER (Üye)

YÖNETİM KURULU (YEDEK)
1-Sıtkı KILIÇARSLAN
2-Mücahit KILIÇARSLAN
3-Harun YENİTÜRK
4-Ömer PALAK
5-Sabri KILIÇARSLAN

DENETLEME KURULU (ASİL)
1-Mustafa KARADEMİR
2-Atilla CİRİT
3-Köksal EŞKİN

DENETLEME KURULU (YEDEK)
1-Okan KILIÇARSLAN
2-Erçin DEMİREL
3-Halit KILIÇARSLAN







GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1378  )
[ Ekleyen  (İsmailbeyli Haber Ajansı) | 12.04.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !