Fındık Ekmek Piyasada!

Görele'nin Çavuşlu beldesindeki bir fırında da fındıklı ekmek üretimine başlandı.Trabzon Ticaret Borsasınca (TTB) fındık tüketimini artırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında Görele'nin Çavuşlu beldesindeki bir fırında da fındıklı ekmek üretimine başlandı. TTB Genel Sekreteri Coşkun Erüz, fındıklı ekmeğin tanıtımı amacıyla Çavuşlu beldesindeki fırında yaptığı açıklamada, Türkiye'de üretime göre çok düşük olan fındık tüketimini artırmak amacıyla TTB olarak Fındıklı Ekmek Projesini uygulamaya koyduklarını belirtti.

Ekmek gibi en fazla tüketilen bir gıda maddesine, fındık gibi insan sağlığı için çok faydalı bir ürünü koyarak iç tüketimi artırmaya yönelik projeyi 2 Mayısta uygulamaya geçirdiklerini ifade eden Erüz, şunları söyledi:

''Üretilen fındıklı ekmekleri bir ay süreyle Trabzon'daki çeşitli turistik işletmeler ile bazı lokantalara bedava vererek tüketicilerin eğilimlerini almaya çalıştık. Aldığımız tepkilerin beklenenin de üzerinde olumlu olduğunu tespit ettik. Bu süreçte 'İşin Temeli Fındık Olsun, Ekmeğin İçinde Dursun' sloganlı afişlerle tanıtıma katkıda bulunduk. Gazete reklamları ile bu tanıtımı destekleyerek, fındıklı ekmeğe olan talebi artırmaya çalıştık. Projenin birinci aşamasında yaklaşık 5 bin ekmeği bedava dağıtırken, ikinci aşama için de hazırlık yaptık.''

Projenin ikinci aşamasında ise fındık unu dağıtımına başladıklarını kaydeden Erüz, ''İkinci aşama diye tanımladığımız süreçte, bedava ekmek uygulamasını kaldırarak, başta Trabzon olmak üzere fındıklı ekmek üretecek fabrika ve fırınlara, fındık ununu ücretsiz vermeye başladık. Halen Trabzon genelinde 20 fabrika ve fırında bu şekilde üretim sürdürülmektedir. Fabrikalar ve fırınlar değişik şekillerde fındıklı ekmek üreterek satış yapmaktadırlar'' dedi.

Fındıklı ekmek üretiminde, ekmekte bilinen bir yer olan Çavuşlu beldesini özellikle tercih ettiklerini belirten Erüz, ''Bu amaçla Deniz Fırını ile anlaşarak özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlere hediye amaçlı alıp götürülen ekmeklere de fındık koyularak tanıtımın yaygınlaştırılmasını amaçladık'' diye konuştu.

Sadece Trabzon ve çevresinden değil, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya gibi illerdeki bazı ekmek fabrikası ve fırınlardan da talepler aldıklarını dile getiren Erüz, ''Buralara da destek yapıyoruz. Projenin ikinci aşaması halen sürüyor. Bu aşamada Trabzon Ticaret Borsası olarak şimdiye kadar bin kilograma yakın fındık unu dağıttık. Fındık unu desteğimiz haziran sonunu kadar devam edecektir'' dedi.

Erüz, projenin üçüncü aşamasında ise fırınların tamamen kendi imkanlarıyla fındıklı ekmek üretimine geçeceklerini, kendilerinin ise destek vermeye devam edeceklerini kaydederek, çalışmalarının sadece ekmekle sınırlı kalmayacağını, çeşitli gıda maddelerinde fındık kullanımını sağlayacak çalışmalarının süreceğini söyledi.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 756  )
[ Ekleyen  (giresungazete) | 28.06.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !