Necdet Palak Son Yolculuğuna Uğurlandı...

Giresun Görele ilçesinde hayırsever kişiliğiyle tanınan Necdet Palak geçirdiği kalp krizi sonucu 74 yaşında hayatını kaybetti. Palak, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı. Başta öğrenci bursları olmak üzere yaptığı hayırlarla tanınan Göreleli İşadamı Palak'ın ölümü sevenlerini üzüntüye boğdu. Görele ilçesine uzun süre esnaflık yapan Palak, 1984 yılında 3 ka...tlı Kur'an kursu yaparak Görele Müftülüğü'ne bağışladı. Bu kursta bu güne kadar binlerce hafız yetişti. Yıllarca kendisine ait bir diğer binasını yurt olarak kullandırp öğrenci yetiştirilmesine vesile olan İşadamı, kendini eğitime adadı.

Vefatıyla 5 kız 2 erkek çocuğu başta olmak üzere yüzlerce talebesi de öksüz kalan Necdet Palak'ın Görele Hasan Ağa Camiinde kılınan cenaze namazına Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Demirci STÖ temsilcileri ve yüzlerce seveni katıldı. Necdet Palak'ın cenazesi daha sonra Görele Kuşçulu Köyü'ndeki aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

"Görele, NECDET AĞABEY'İN HAYIR YARIŞINI ÇOK ARAYACAK"
Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, "Kendisi çok sevdiğim, değer verdiğim bir hemşerim ve ağabeyimdi. Baba dostuydu. Sevecen, hayat dolu çömert bir insandı. Öyle sanıyorum ki Görele, Necdet Ağabey'in hayır yapmaktaki yarışını çok arıyacaktır. Umarım güzel hayatı hepimize örnek olur. Allah mekanını cennet etsin."



"HİZMET ETMEKTEKİ ENERJİSİ BENİ HER ZAMAN ŞAŞIRTMIŞTI"

Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Demirci ise "Necdet Ağabey, yeri doldurulamıyacak çok değerli bir abimizdi. İlerlemiş yaşına rağmen hizmet etmekteki enerjisi beni her zaman şaşırtmıştı. Yurt içinde, yurt dışında yaptığımız bütün hizmet eksenli gezilerde en önce o bende varım derdi. Allah rahmet etsin."

Geyda Eğitim Hizmetleri yetkilisi Güven Ekinci de "Tanıdığım günden beri hizmet aşkı, şevki ve vefasıyla pek çok insana örnek olan, hayatı boyunca yılmadan, yorulmadan hayırlar peşinde koşan Görele esnaflarımızdan Necdet Palak Ağabeyimizin muvakkat ve alamla dolu bu fani dünyadan ebedi dostlukların yurdu mahz-ı lezzet ukba alemine yürüdü. Allah rızası için hizmet deyince sadece vermeyip bizzat tanıdıklarınıda ziyaret ederek onları hayra teşvik eden bir abimizdi. Mahzun duygularla merhuma Mevla-yı Müteal'den sonsuz rahmet ve mağfiret diler, yakınlarına, dost ve ahbabı ile geride kalanlarına sabr-ı cemil niyaz ederim." ifadelerini kullandı.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1090  )
[ Ekleyen  (gorelegazetesi.com) | 11.05.2012 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !