Köyümüzde Bir Yaz Daha Bitti ..

Tüm yurtta olduğu gibi Görele’nin İsmailbeyli Köyü’nde de bir yaz daha bitti. Peki bu yaz köyümüzde neler yaşandı?, neler yapıldı ?. İşte cevabı haberimizde .. Bu yazda gurbette oturan vatandaşlar, tatillerini köyde geçirmek üzere İsmailbeyli Köyü’ne koştu. Gerek tatillerini geçirmek üzere, gerekse köyde oturan ailelerine köy işlerinde yardım etmek üzere İsmailbeyli’ne gelen gurbetci vatandaşlar, yaz ayında köyün kalabalık ve renkli olmasına neden oldu.



Köyümüzde bu sene, Mübarek Ramazan ayının yaza denk gelmesiyle bir ilk yaşandı. Köy sakinleri Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmayı, mahalle sakinleri ve komşular arasında kaynaşmayı pekiştirmek amacıyla sokak iftarları düzenledi.



Bayramda Orta mahalle camii tarihinin en önemli günlerinden birine tanıklık etti. Bayram namazını kılmak için cami’ye gelen yüzlerce vatandaş, sabahın erken saatlerinde camiye koştu. Camii, kalabalığın namaz kılmasına yetmeyince vatandaşlar avluda saf tuttu. Hep bir ağızdan yapılan dualara AMİN denildi.



Köyde her yaz olduğu gibi yine dut pekmezleri, çeşitli meyvelerden reçeller ve marmelatlar yapıldı. Bidonlara Salatalık, fasülye ve domates turşuları kuruldu. Mısır tarlalarında mısırlar toplanarak fırınlara verildi. Bereketli toprakların yetiştirdiği çeşit çeşit yaz meyveleri ve sebzeleri toplandı.



Köy halkının en büyük geçim kaynağı olan fındık hasatı göz açıp kapayana kadar gelip geçti. Fındık bahçeleri o güzel atmosfere yine tanıklık etti.



Gurbette oturan vatandaşlar ile köy sakinleri, kavurucu güneşli havalarda köy sahiline koşarak denize girdi. Mahallelerde komşular birbirine giderek sohbet etti. Neşeli sohbetlerin yapıldığı o anlarda, çayların yanında ev yapımı börekler ve pastalar yenildi. Sokaklarda ise çocukların sesleri kulaklarda yankılandı.



Tabi birde Karadeniz’in meşhur yağmurunu unutmamak gerek. Kavurucu sıcakların yanında yağmurda bu sene köyümüzde etkili oldu.



Bu yaz en çok ses getiren haberlerimizden bir taneside ünlü rockcı Şebnem Ferah ve ekibinin, dinlenmek için köyümüzü tercih edişiydi. Türkçe Rock müziğinin efsane ismi Şebnem Ferah ve ekibi, çıktıkları Karadeniz turnesinde Samsun’dan Trabzon’a Fanta Gençlik Festivali kapsamında konser vermeye giderken, tur otobüsünden inip Köyümüzde köy kraathanesinde bir süre dinlendiler. Köyümüze ve Karadeniz’e hayran kalan Ferah’ın bateristi, gitaristi ve klavyecisinden oluşan ekibi, çaylarını yudumlarken Karadeniz’in ve doğanın güzelliğini izlediler



Yaşanan anların fotoğraflanarak ölümsüzleştiği İsmailbeyli Köyü’nde acısıyla tatlısıyla bir yaz daha bitti ..

Bizde www.ismailbeylikoyu.com olarak, 2013 yazında İsmailbeyli Köyü’nde yaşanan önemli anları haberleştirerek gerek sitemiz üzerinden, gerekse facebook sayfamızdan sizlere ulaşmasını sağladık. Yaptığımız haberlerin fotoğraflarını bizlere gönderen arkadaşlarıma buradan tekrar teşekkür ediyorum.



Ve şimdi artık kışa hazırlık zamanı ..



Haber:Ünal KILIÇARSLAN / www.ismailbeylikoyu.com

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1473  )
[ Ekleyen  (Ünal KILIÇARSLAN / İBHA) | 14.09.2013 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !