O Güzel Günlerin Anısına!

80'li yıllarda dönemin gençleri tarafından büyük zorluklarla kurulan İsmailbeylispor, Görele Kaymakamlığı tarafından düzenlenen turnuvalara katılıyor, her geçen yıl adından söz ettiriyordu. Bunlardan bir tanesi de 1984 yılında düzenlenen turnuvaydı. Bu bir yandanda İsmailbeylili gençlerin son turnuvası olacaktı. 4 Gruplu turnuvada Kırmızı, Yeşil ve Siyah Grup'larda finale yükselen ilk iki takım belli olmuş, Mavi Grup'ta ise finale kalan ikinci takım henüz belli olmamıştı.



1984 yılında Mayıs ayının 20'sinde Görele 13 Şubat İlçe Stadı'nda oynanacak maçta Hendekspor'dan sonra Mavi Grubun finalisti ya Tepebaşıspor olacaktı yada İsmailbeylispor.



Nefeslerin tutulup beklendiği bu müsabakayı bölgesel yayın yapan "Kuzey Haber" gazetesi spor sayfasına taşımış, haber metninin üstüne İsmailbeylispor'un fotoğrafını basarak " Mavi grubun güçlü ekiplerinden İsmailbeylispor takımı toplu halde" notunu düşmüştü.

İsmailbeylispor'un o dönem kalesini koruyan Özden Kılıçarslan'ın arşivinde hala durmakta olan 17 Mayıs 1984 tarihli gazetedeki Ersin Turan imzalı bu habere gelin şöyle bir bakalım;

"Mavi grupta finalist 20 Mayıs'ta belli olacak

Heyecanın ve zaman zaman potansiyelin arttığı ve fakat yinede centilmenliğinden bir şey kaybetmeyen Turnuvada 5. hafta maçlarıda oynandı ve Kırmızı, Siyah ve Yeşil olmak üzere guruplarında birinciler ve ikinciler belli oldu. 4. grup olan Mavi grupta finale kalan ikinci takım 20.05.1984 günü oynanacak olan Tepebaşıspor ile İsmailbeylispor arasındaki maçtan sonra belli olacak. Yine bu grupta finale çıkan bir takımda Hendekspor olarak önceki haftalarda belli olmuştu.

Görele Kaymakamı İsmet Akçabay'ın da izlediği turnuvalarda mavi grupta liderin belli olmasından sonra finale kalan 8 takım arasında yine esleşmeler yapılıp eleme usulü ile turnuvanın şampiyonu belirlenecek.

Gruplarda mavi grup hariç finale kalan takımlar sırası ile şöyle, Kırmızı Grup: Soğuksuspor, Sağlıkspor. Siyah Grup: Çavuşluspor, Hürriyet Mahallesi. Yeşil Grup: Kumyalıspor, Bozcaalispor."


Gazeteyi okuduğunuzda aradan geçen 34 yıla rağmen haberin sıcaklığını ve heyecanını hala hissediyorsunuz.

Peki maçın sonucu ne olmuştu?

Neden bu turnuva İsmailbeylili gençlerin son turnuvasıydı?

Onlarıda başka yazımıza bırakalım..

ÜNAL KILIÇARSLAN
www.ismailbeylikoyu.com
www.facebook.com/ismailbeylikoyu
www.instagram.com/ismailbeylikoyu

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 870  )
[ Ekleyen  (Ünal Kılıçarslan / İBHA) | 5.2.2018 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !