Köyümüzde Sinema Şenliği Yapıldı....

GÜNCELLENDİ. FOTOĞRAFLAR HABERİN DEVAMINA EKLENMİŞTİR. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Avrupa Birliği Bürosu tarafından Kültürler arası Diyalog yılı kapsamında düzenlenen ''10 Köy 10 Film'' isimli sinema şenliği Giresun’nun Görele İlçesi’nin İsmailbeyli Köyü’nde 7 Ağustos Perşembe günü "Bir Tutam Baharat" filmi köyün Orta Mahallesinde kurulan beyaz perdede gösterildi. Yoğun bir kalabalığın katıldığı gösteride açılış konuşmasını Trabzon AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Yakup Karbuz yaptı.


Karbuz; Trabzon Sanayi Odası olarak etkinliğin 2008 yılı Avrupa Birliği Kültürler arası Diyalog Yılı kapsamında gerçekleştirildiğini vurgulayarak, İsmailbeyli Köyü'nde film gösterimi yapılmasında da aynı köyden olan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zuhal Akyüzlü'nün katkısının olduğunu dile getirdi.



Köy Muhtarı Mustafa Remzi Karademir ise tüm köylüye ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ederek sözü, Zuhal Akyüzlü'ye bıraktı.



Akyüzlü, Köyüne böyle bir etkinlik yapılmasına yardımcı olduğu için sevinçli olduğunu ve köylünün ilgisinden dolayı gururlandığını dile getirdiği esnada, duygulu anlar yaşadı. Sonrasında herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Daha sonra köylüler filmi izleyerek fındık yorgunluğunu bir nebze olsun üzerlerinden attılar. Film sonrası eski yıllarda imece usulünde olduğu gibi, değişik mahallelerden gelen köylülerin bir araya gelmesiyle, bir birleriyle sohbet etme ortamı da oluştu.

















10 Köy 10 Film projesi kapsamında çekilen köy filmlerinin toplu gösterimi 16 Ağustos Cumartesi günü saat:14:00'de Trabzon Sanat Evinde gerçekleştirilecek.

Fotoğraf: Sabri Kılıçarslan

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 927  )
[ Ekleyen  (Haber - Sabri KILIÇARSLAN) | 18.08.2008 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !